Presidentiële onderscheiding in Liberia

Een presidentiële onderscheiding voor René Heupink (tweede van links) en Joop Savenije (rechts). In het midden president Boakai van Liberia en volledig links Abdullah Kamara.

Presidentiële onderscheiding in Liberia voor Twentse hulpverleners Joop en René; “Hele eer, maar doen het voor de mensen”, zo luidt het artikel op RTV Oost. In Januari 2023 werden René en Joop feestelijk onthaalt in Liberia door de Liberiaanse president Boakai. Hij overhandigte ze een onderscheiding voor hun inzit voor Liberia, onder andere met hun werk bij NetLib.

Als ’twee boertjes uit Twente’ begonnen René Heupink uit Overdinkel en Joop Savenije uit Almelo zo’n vijftien jaar geleden met hulpprojecten in Liberia. Twee scholen, drie ziekenhuizen, een pontonbrug en vele jaren later zijn ze voor hun werk onderscheiden door de president van het West-Afrikaanse land. “En dat is natuurlijk een eer en geweldig om te beleven”, zeggen beide mannen. “Maar we doen het niet voor de onderscheiding, we doen het voor de mensen in Liberia die in grote armoede leven.”

Het complete nieuwartikel vind je op de website RTV oost: https://www.rtvoost.nl/nieuws/2311356/presidentiele-onderscheiding-in-liberia-voor-twentse-hulpverleners-joop-en-rene-hele-eer-maar-doen-het-voor-de-mensen