Home

Wat is NetLib?

NetLib is een netwerk voor de ontwikkeling in Liberia. Dit netwerk ik opgezet om te helpen aan de ontwikkelingen en om de sociale, economische en politieke zaken vooruit te helpen gaan.

Wij bestaan uit een team dat precies weet hoe alles daadwerkelijk eraan toegaat en weet wat het beste is voor de mensen. Ook is ons team gedreven iedereen te helpen, en zich in te zetten voor de politieke en sociale zaken in Liberia.

Wij maken plannen en bouwwerken die de mensen daar helpen om zicht te krijgen op een betere toekomst. Wij helpen mensen aan een betere gezondheid en goed onderwijs.

Wij geloven dat goed onderwijs bijdraagt aan het bestrijden van armoede in Liberia. Onze foundation biedt jonge Liberianen onderwijs aan de Netlib Vocational Institute in Monrovia. Een vakdiploma biedt gegarandeerd zekerheid op een beter leven in het arme Liberia. Help ons en adopteer een student!

Met hulp van NetLib is het gelukt om een ziekenhuis te bouwen. Dit betekend voor velen eindelijk een kans op een betere gezondheid.

Er is ook een school gebouwd. Hier kunnen jongeren een opleiding volgen waardoor ze met hun diploma kunnen werken aan een betere toekomst.

Raak betrokken!

Samen sterk voor onderwijs aan ex-kindsoldaten in Liberia

In 2005 was het ROC van Twente in Almelo bezig met het vervangen van het oude schoolmeubilair toen de heer Abdullah Kamara, een neef van de minister die Liberia ontvluchte en tegenwoordig in Almelo woont, zag dat veel in een grote container werd gegooid. Hij is toen de school binnen gelopen om te vragen of hij dat mocht hebben. In het land waar hij vandaan kwam konden ze de spullen goed gebruiken. Zijn wens was al langer dat er een school moest komen. Er waren zoveel jonge kinderen die als kindsoldaat hebben gevochten en nu ergens de kennis vandaan moeten halen om een enigszins beter leven op te bouwen en een vak te leren.

Dhr. Kamara vertelde dat op het ROC. Daar begonnen de eerste ideeën te groeien om er een project van te maken. René Heupink en Bé van Faassen gaven aan dat wel op zich te willen nemen. Sindsdien zijn er plannen gemaakt en is er contact opgenomen met NetLib, een organisatie die meerdere projecten begeleid in Liberia en andere landen, en Safmarine (deze organisatie zorgt voor de zeecontainers om alle hulpgoederen te verschepen naar de landen waar de projecten zijn). De school moet in de eerste plaats zijn voor de kinderen die de recente oorlog als soldaat meemaakten, en waarvan er nu nog velen doelloos rondzwerven. Binnen de school van het ROC is samen met leerlingen de complete school gebouwd en als bouwpakket in containers gepakt. Samen met 3 studenten van de BOL 4 opleiding van het ROC zijn René en Bé in april 2009 vertrokken om binnen 3 weken deze school te bouwen.