Kerstdonatie

Kerstdonatie! Help jij mee onze school in Liberia te verbeteren?

Ruim 10 jaar geleden zijn we (NetLib) een school begonnen in Liberia om jonge kindsoldaten een ander toekomstperspectief te geven. Dat gebeurde vanuit een omgebouwde zeecontainer, waarin toen vijftig leerlingen les kregen. Nu, in 2021, zijn we doorgegroeid naar twee locaties, met als nieuwste aanwinst een NVTI college (MBO). Elk jaar kunnen we 900 studenten onderwijs bieden en ze hebben natuurlijk een goede plek nodig om dit onderwijs te kunnen volgen. De opleidingen variëren van kledingmakerij, ICT, automonteur tot bakker en metselaar.

Onze drive is om inwoners van Liberia meer zekerheid te geven op een beter leven door het volgen van onderwijs en het geven van zorg en de ervaring van de laatste 10 jaar leert dat de studenten na een voltooide opleiding in staat zijn zelf in hun levensonderhoud te voorzien en een betere toekomst voor zichzelf en hun naasten op te bouwen. Daar zijn we ontzettend trots op!

Hoe kan jij helpen?

Voor de kerstdonatie-actie kun je sponsoren met een speciaal doel!

– Voor 10 euro doneer je een boek

We zijn bezig met een bibliotheek voor de school. Het NTVI college heeft namelijk nog geen bibliotheek – en het belangrijkste in de bieb zijn natuurlijk boeken!

– Voor 70 euro geef je een collegestoel met tafeltje

Er is een grotere collega zaal bijgebouwd en daarvoor zijn goede stoelen nodig. Hiervoor hebben we stoelen gekozen die opstapelbaar zijn en een opklapbaar tafeltje hebben – zo zijn ze multi functioneel! En kan ook de college zaal voor verschillende soorten les gebruikt worden.

– Voor 500 euro sponsor je een computer

Voor het computer lokaal hebben we computers nodig. Veel leerlingen hebben thuis geen computer of internet, met computers in de bibliotheek en het computerlokaal kunnen leerlingen wel gebruik maken van de computer.

– Voor 800 euro sponsor je bouwmateriaal

De school wordt op dit moment uitgebreid, om een hoger niveau college te kunnen geven (vergelijkbaar met MBO), hiervoor hebben we allerlei verschillende bouw materialen nodig. Het stuk grond is al betaald en daarop wordt nu al de fundering van de school gelegd. Daarnaast zijn we ook bezig met het bouwen van een nieuwe DLCM medische kliniek. Ook daar kunnen we goed extra bouwmaterialen voor gebruiken.

Een hoger bedrag is ook welkom, dan helpt je met verschillende dingen tegelijk, en ook de kleine bedragen worden erg gewaardeerd!

Klik hier om te doneren!

In April of Mei (2022) hopen we Liberia weer te bezoeken, en dan laten we zien wat er met het geld van de kerstactie is gebeurd :). Wil je vooral al weten hoe wij met je donatie omgaan? Ons nieuwste bestuurslid Ines legt het uit in deze blog.

Kerstdonatie als bedrijf

Voor bedrijven hebben we ook de mogelijkheid om NetLib business partner of NetLib founder te worden. Daarnaast kan uw bedrijf een vermelding op de “Wall of Support” op onze website krijgen. Ook is het mogelijk om een lokaal te sponsoren, waarbij er een naambord geplaatst wordt bij of in het lokaal in Liberia. Ook de bibliotheek en het computerlokaal zoeken nog een bedrijf sponsor. In het voorjaar kunnen we u uitgebreid laten zien hoe het lokaal eruit ziet en met uw naambord. We gaan graag met u in gesprek over hoe uw als bedrijf wil bijdragen om samen een mooie manier te vinden. Een ander idee is bijvoorbeeld dat uw bedrijf de ambulance sponsort, de ziekenwagen zal dan ook een bordje met uw bedrijf erop krijgen.

Neem voor meer informatie of vragen contact met ons op, we maken graag kennis met u en uw bedrijf om de mogelijkheden te bespreken!